Ілюстрація REUTERS

Компанія Samsung Electronics опублікувала попередню оцінку фінансових результатів першого кварталу 2018 року.

Читайте такожSamsung закінчила модернізацію гнучкого смартфона Galaxy Fold

Операційний прибуток компанії впав більш ніж удвічі в порівнянні з торішнім результатом — на 56%: з $12,7 до $5,55 млрд.

Відео дня

Цей результат стане найгіршим для компанії за останні три роки, якщо точніше — з часу 3 кварталу 2016 року, коли Samsung переживала кризу, пов'язану з провалом смартфона Galaxy Note7, пише itc.ua.

При цьому в квартальному вираженні очікується зростання на 4,3%. Успіх флагманської лінійки смартфонів Galaxy S10 і мобільного підрозділу явно посприяв цьому незначному покращенню на тлі спаду основного напівпровідникового бізнесу. Але особливо радіти поки нема чому, оскільки перший квартал компанія теж завершила з падінням фінпоказників, тоді операційний прибуток знизився до $5,4 млрд.

Виручка Samsung за звітний період оцінюється в $47,84 млрд. Для порівняння: у другому кварталі 2018 року виручка дорівнювала $49,95 млрд, а в першому кварталі 2019 року — $44,75 млрд. Тобто, у річному вираженні виручка скоротилася на 4,2%, а у квартальному зросла на 6,9%.

Докладний звіт з кінцевими фінансовими результатами, як завжди, буде опублікований в кінці місяця. Тоді й стануть відомі подробиці про фінансові результати окремих підрозділів Samsung.