Ілюстрація / REUTERS

Американська компанія Apple (штаб-квартира в Купертіно, Каліфорнія) запускає програму незалежного ремонту Independent Repair Provider Program.

Читайте такожApple офіційно назвала дату презентації нових iPhone

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Як йдеться в повідомленні на офіційному сайті виробника, оригінальні запчастини до гаджетів тепер зможуть купувати неавторизовані сервіси з ремонту техніки Apple", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, крім запчастин, ця програма поширюється на інструменти, програми навчання, інструкції з ремонту та можливості діагностики продукції.

Участь у програмі зможуть взяти сервіси на території США, не включені до списку авторизованих сервісних центрів (Apple Authorized Service Providers — AASP).

Пізніше в планах Apple розширити дію програми й на інші країни.

До цього рішення отримати оригінальні запчастини до продукції компанії могли лише сервіси зі списку AASP, це близько 5 тисяч авторизованих постачальників послуг.

Раніше компанія вела боротьбу, коли несертифіковані майстерні закуповували запчастини на сірих ринках. Наприклад, якщо батарею на пристрої міняли "незаконно", то на пристроях з'являлося попередження про несправність батареї.