Ілюстрація REUTERS

Адміністрація США продовжила ще на 90 днів ліцензію, що дозволяє американським компаніям постачати китайській телекомунікаційній корпорації Huawei продукцію, що не зачіпає національну безпеку Сполучених Штатів.

Читайте такожHuawei представила в Україні новий смартфон: що в ньому цікавого (фото)

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву американського міністерства торгівлі в електронній базі Федерального реєстру США (збірник офіційних документів американського уряду).

Відео дня

"Уряд США ухвалив рішення продовжити до 16 лютого 2020 року тимчасову генеральну ліцензію компанії Huawei Technologies Co., Ltd.", - наголошується в документі.

Продовження терміну ліцензії дозволить деяким американським компаніям не підпадати під заборону адміністрацією США раніше поточного року. Ліцензії мають стати жестом доброї волі, який може стимулювати торгово-економічні переговори США і Китаю. Термін дії колишньої тимчасової ліцензії, наданої Huawei американською владою, закінчувався в понеділок.

Як повідомлялося раніше, 15 травня президент США Дональд Трамп підписав указ, що вводить режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури Сполучених Штатів від іноземних загроз. У зв'язку з цим Мінторг країни з 17 травня вніс Huawei до чорного списку через загрозу національній безпеці. У корпорації на це заявили, що здійснюють комерційну діяльність відповідно до закону.

20 травня Мінторг видав Huawei тимчасову генеральну ліцензію терміном на 90 днів, яка відновлює право забезпечувати обслуговування мереж та надавати оновлення програмного забезпечення для мобільних пристроїв. 19 серпня її дія була продовжена ще на три місяці.

У серпні минулого року Трамп підписав указ, який заборонив урядовим відомствам США використовувати обладнання, вироблене Huawei та китайською компанією ZTE.