Ілюстрація REUTERS

Авторитетний журнал Time, відомий в першу чергу премією "Людина року", 14 грудня опублікував рейтинг 10 Best Gadgets of the 2010s, до якого увійшли найважливіші продукти, що визначили останнє десятиліття.

Читайте такожЯкі смартфоні купують українці - дослідження

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Лідер списку - планшетний комп'ютер iPad, які Apple випустила у 2010 році. Автори видання похвалили пристрій за вражаючий дисплей з підтримкою мультитач, повну відмову від фізичних клавіш, а також різноманітність і мультимедіа. Редакція Time також зазначила, що пристрій призвело до "культурного зрушення" в розумінні персональних комп'ютерів і "задав тон" розвитку портативних пристроїв на наступні десять років. Що примітно, крім iPad, в рейтинг Time потрапило ще два пристрої Apple, але жодного смартфона iPhone. Цими пристроями є розумний годинник Apple Watch (2015 рік) і бездротові навушники Apple AirPods (2016) - 7 і 8 позиція списку відповідно", - йдеться в повідомленні.

На другому місці рейтингу топ-10 гаджетів десятиліття журнал розташував електромобіль Tesla Model S (2012), який розгорнув "траєкторію розвитку автомобільної індустрії" і довів, що "електромобілі теж можуть бути крутими".

Замикає трійку призерів одноплатний мікрокомп'ютер Raspberry Pi (2012), який вніс величезний внесок у навчання школярів програмуванню і послужив основою для великого числа цікавих DIY-проектів в різних областях.

Також редакція Time виділила медіаадаптер Google Chromecast (2013 рік - 4 місце), дрон DJI Phantom (2013 рік - 5 місце), розумну колонку Amazon Echo з голосовим помічником Alexa (2014 рік - 6 місце), ігрову консоль Nintendo Switch (2017 рік - 9 місце), а також адаптивний контролер Xbox Adaptive Controller (2018 рік - 10 місце).