Ілюстрація REUTERS

Кабінету Міністрів України розширив діапазон для мобільного зв'язку, що сприятиме появі якісного інтернету в невеликих населених пунктах та віддалених регіонах, а також дозволить користуватися інтернетом навіть під час польоту в літаку.

Читайте такожЯке майбутнє чекає технологію 5G: прогнози та цифри на найближчі роки

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в своєму Телеграм-каналі.

Відео дня

"Українці зможуть користуватися Інтернетом навіть під час польоту в літаку! Крім того, розширення діапазону для мобільного зв'язку - це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах і віддалених регіонах", - написав він.

Також Гончарук повідомив, що Кабмін прийняв важливе антикорупційне рішення.

"Відтепер частоти, призначені для 5G, будуть розподілятися між операторами виключно через відкриті тендери", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня уряд і чотири мобільних оператори України підписали спільний меморандум та затвердили спільний план дій, зокрема, щодо реорганізації частотного діапазону 900 МГц.

В Офісі ефективного регулювання очікують, що протягом півтора років оператори зможуть розвинути мережі з метою забезпечення доступу до 4G для майже 100% населення України, незалежно від місця проживання.

У липні президент України Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету, яким визначаються терміни вивільнення перспективних радіочастот для впровадження мобільного зв'язку третього (3G) і четвертого (4G) покоління.