Наразі жодних обмежень на обмін поштою з Китаєм немає / Фото УНІАН

В «Укрпошті» заявили про відсутність будь-яких обмежень на обмін з поштою Китаю і логістичними партнерами з інших країн у зв'язку з новим коронавірусом, спалах якого спостерігається в Китаї.

Читайте також"Усе під контролем": в "Укрпошті" розповіли про доставку товарів з Китаю

Як повідомили в прес-службі «Укрпошти», станом на 30 січня китайський торговий майданчик AliExpress продовжує приймати і доставляти замовлення клієнтів, однак можливі деякі затримки при відправленні товарів через продовження періоду новорічних свят у Китаї.

Відео дня

«Укрпошта» не має жодних обмежень на обмін з поштою Китаю й іншими логістичними партнерами... Скасування замовлень - це рішення окремих продавців, а не майданчика», - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим «Укрпошта» рекомендує клієнтам, яким скасували замовлення, звернутися за компенсацією до продавця чи в клієнтську підтримку маркетплейс AliExpress.

Раніше «Укрпошта» повідомила про те, що новий китайський коронавірус не поширюється через товари, які відправляються в міжнародних поштових відправленнях.

Водночас, деякі продавці китайського віртуального майданчика AliExpress тимчасово зупинили доставку товарів через спалах коронавірусу в Китаї. Повідомлення з проханням скасувати замовлення почали надходити покупцям з України.

Як повідомляв УНІАН, у результаті спалаху раніше невідомого штаму коронавірусу тисячі громадян Китаю захворіли, а кількість померлих вже перевищила 170 осіб. 

Загалом по всьому світу коронавірусом 2019-nCoV інфіковано 7 894 людини. Коронавірус викликає важку гостру респіраторну інфекцію, від якої немає специфічного лікування або вакцини.

Коронавірус також зафіксовано в Таїланді, Японії, США, Австралії, Сінгапурі, Південній Кореї, Малайзії, Франції, Канаді, В'єтнамі, Непалі, Камбоджі, Німеччині, ОАЕ та на Тайвані.

Світові ринки відреагували на ситуацію в Китаї падінням цін на нафту і метали, зниженням фондових індексів і зростанням дохідності євробондів країн, що розвиваються.

За словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, в Україні поки що немає жодних підстав для хвилювань через поширення коронавірусу в Китаї.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тисяч відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.