"Укрпошта" попередила про затримки посилок з Китаю / фото УНІАН

Українців попередили про можливі затримки посилок з Китаю у зв’язку зі скасуванням рейсів, запровадженим через спалах смертоносного коронавірусу, від якого померли вже понад 360 осіб.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Читайте такожAliExpress продовжує приймати і доставляти замовлення з Китаю – "Укрпошта"

Відео дня

"Нині частина авіаліній тимчасово скоротила або скасувала рейси до Китаю. Проте національний поштовий оператор продовжує приймання пошти і одразу ж після відновлення авіасполучення із Китаєм відправлення будуть доставлені до цієї країни. Загальні терміни доставки поштових відправлень можуть бути змінені", - йдеться у повідомленні.

Також "Укрпошта" запевнила, що всі відправлення проходять сувору перевірку, рентген-догляд, заборонені чи небезпечні речі не приймаються та не випускаються за кордон, діючи відповідно до норм Всесвітнього поштового союзу та ВООЗ.

"Всесвітня організація охорони здоров'я наразі не вводить жодних заборон для переміщення товарів через кордони і міжнародної торгівлі. Вона повідомляє про безпечність посилок. Люди, які отримують посилки з Китаю, не схильні до ризику зараження. Жодних доказів, які б свідчили про ризик поширення коронавірусу через товари, наразі не зафіксовано", - резюмували у компанії.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 3 лютого у Китаї від нового коронавірусу вже померли понад 360 людей. Загалом у світі нині понад 17 тис. інфікованих.