Смілянський назвав свою зарплату / фото УНІАН

Голова «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив, що його місячна зарплата в 200 разів вища, ніж у листоноші, і становить 836 тисяч гривень.

Читайте також«Укрпошта» вийшла в прибуток і заробила за рік 600 мільйонів гривень

"Моя зарплата прив'язана до зарплати листоноші. Тому в 200 разів більше - 836 тисяч гривень в місяць. До штрафів і всього іншого", - сказав він в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

За словами Смілянського, керівник державного підприємства, наприклад, за один випадок порушення фінансового моніторингу може бути оштрафований на 204 тисячі гривень, які заплатить особисто.

«Я заплатив особисто в останній квартал штраф, тому що ми на один день запізнилися з податками через комп'ютерні проблеми", - зазначив він.

Смілянський також пояснив, що його зарплата розраховується згідно з постановою Кабінету міністрів про зарплати керівництва державних підприємств відповідно до розмірів підприємств.

«Якщо я працюватиму безкоштовно, це дасть можливість збільшити зарплату кожному працівникові на 9 гривень 72 копійки на місяць. Можете порахувати, наскільки це вплине на їхній добробут», - додав голова «Укрпошти».

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня 2018 року Міністерство інфраструктури призначило Ігоря Смілянського, який раніше тимчасово виконував обов'язки керівника "Укрпошти", генеральним директором компанії "Укрпошта", уклавши з ним новий контракт.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.