«Укрпошта» під час карантину працюватиме у звичайному режимі / фото УНІАН

Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» як стратегічно важливий об'єкт інфраструктури продовжує працювати в звичайному режимі. Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожСтало відомо, як працюватиме столична підземка під час обмежень через коронавірус

«Компанія і надалі доставлятиме пенсії та грошові виплати мільйонам клієнтів, особливо пенсіонерам, які є найвразливішою категорією можливого інфікування коронавірусом. Вони також зможуть здійснювати комунальні платежі вдома, отримувати побутові товари та продукти першої необхідності, щоб не наражатися на ризик: не йти до магазинів або в місця значного скупчення людей», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також повідомляється, що компанія продовжить приймати і надсилати посилки в Україну і за її межі.

Керівництво «Укрпошти» попереджає, що на час введення карантину в навчальних закладах можливий недолік персоналу в певних відділеннях і ділянках. Однак компанія робитиме все можливе, щоб такі випадки були винятком і мінімізувати можливі незручності для клієнтів.

«Укрпошта» стежить за розвитком ситуації і робить все можливе, щоб робота співробітників підприємства залишалася і надалі безпечною. Зокрема, в разі поширення інфекції компанія має запас респіраторів і понад 100 тисяч масок. Найближчим часом поштові відділення, сортувальні центри та офісні об'єкти будуть забезпечені більш ніж 11000 дезінфекторами.

Особливі рекомендації надані і працівникам компанії. Так, при виникненні у листоноші сумнівів щодо незадовільного стану здоров'я клієнта роботодавець рекомендує уникати контакту з ним і попередити начальника відділення про таку ситуацію.

Якщо працівник «Укрпошти» не може залишити малолітню дитину на час карантину в навчальних закладах, він повинен звернутися до свого керівника, щоб оформити відпустку або віддалений доступ роботи і провести цей час вдома.

«За наявності будь-якого ризику для здоров'я співробітників керівництво «Укрпошти» залишає за собою право вносити корективи в режим роботи відділень і надання поштових і фінансових послуг», - наголошується в повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, процес отримання посилок безпечний для здоров'я людей.

Як повідомляв УНІАН, «Укрпошта» з 26 лютого відновила приймання всіх видів поштових відправлень з України в Китай. Раніше компанія повідомляла про припинення приймання посилок в Китай через значне скорочення авіарейсів через спалах коронавірусу в цій країні.