Ілюстрація REUTERS

На тлі пандемії COVID-19 деякі виробники смартфонів, включаючи Apple, заявили про дефіцит своїх пристроїв, і стало ясно, що на ринку очікується різке скорочення поставок.

Читайте такожApple обмежила онлайн-продажів двома iPhone на людину

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Компанія Strategy Analytics випустила свіжий звіт за минулий місяць, згідно з яким поставки смартфонів у світі впали на 38% (з 99,2 мільйона до 61,8 мільйона в штучному вираженні) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це найбільше падіння ринку за всю його історію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зниження попиту відчувалося в усьому світі, особливо в Азії, де раніше всіх почався спалах нового коронавірусу.

"Люди або не хотіли, або не могли відвідувати магазини, на додачу деяким компаніям довелося тимчасово припинити виробництво своєї продукції після випадків зараження працівників", - підкреслює видання.

Аналітик Лінда Суї з Strategy Analytics повідомила, що падіння відбулося у всіх цінових категоріях, не лише серед преміальних моделей. Ситуація поточного місяця може бути ще гірше. Коронавірус досяг Європи та Північної Америки, що призвело до введення карантину в 35 країнах. Схоже, Китай потихеньку приходить до тями, але індустрія смартфонів може зіткнутися з серйозними наслідками, принаймні, доти, доки пандемія бушуватиме.

Читайте також: