Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), на своєму засіданні 7 квітня ухвалила рішення анулювати дозволи телекомунікаційної компанії "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") на експлуатацію радіоелектронних засобів (спеціальної телекомунікаційної інфраструктури) для запуску 4G-зв'язку.

Читайте також"Інтертелеком" оскаржить у суді скасування його ліцензії на 4G-зв'язок

Про це повідомила прес-служба комісії.

Відео дня

Також на своєму засіданні НКРЗІ прийняла рішення про видачу інтернет-провайдера "Датагруп" ліцензії на додаткову смугу радіочастот для супутникового зв'язку в Харківській і Полтавській областях; про анулювання ліцензії телекомунікаційної компанії "ПЕП-КОМПАНІ" на користування радіочастотним ресурсом України для широкосмугового радіодоступу на території Одеської області.

Також комісія вирішила скасувати ліцензію компанії "УКРКОМ" на користування радіочастотним ресурсом України для широкосмугового радіодоступу на території міста Києва та Київської області.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), забрала ліцензію на використання радіочастот для високошвидкісної зв'язку 4G в оператора мобільного зв'язку "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") у зв'язку з несплатою їх вартості. Зокрема, компанія мала сплатити 193,6 мільйона гривень до державного бюджету до 1 квітня, але не зробила цього до визначеної комісією дати.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") оскаржить у суді це рішення комісії.

Довідка УНІАН. "Інтертелеком" - українська компанія-оператор мобільного зв'язку, яка входить у четвірку найбільших компаній-операторів України. "Інтертелеком" належить кіпрській компанії Odinako LTD і російському бізнесменові Віктору Гушану.