Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві цифрової трансформації уточнили, на чиї смартфони буде встановлюватися мобільний додаток для контролю за дотриманням самоізоляції й обсервації «Дій вдома». Про це йдеться в повідомленні в офіційному Telegram-каналі «Дія».

Читайте також"Антивірусні" держзакупівлі: в Prozorro розповіли, як Україна купує тести на COVID-19 (інфографіка)

Зокрема, «Дій вдома» є закритим додатком і буде в обов'язковому порядку встановлюватися на смартфони осіб, які потенційно контактували з людьми, інфікованими коронавірусною інфекцією COVID-19, а також на телефони тих громадян, які зареєстровані в медичних закладах як такі, що повинні дотримувати режим самоізоляції.

Відео дня

Згідно з повідомленням, функціонал «Дій вдома» включає реєстрацію в місці проходження самоізоляції; фотопідтвердження перебування в цьому місці; екстрений дзвінок на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я України.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації на виконання постанови Кабінету міністрів від 2 квітня запускає мобільний додаток «Дій вдома» для контролю за дотриманням самоізоляції та/або обсервації громадян. Додаток буде використовувати дані геолокації.

Також відомство планує доповнити мобільний додаток для контролю за дотриманням самоізоляції й обсервації «Дій вдома» функціями замовлення доставки продуктів і ліків на будинок.