Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації планує доповнити мобільний додаток для контролю за дотриманням самоізоляції й обсервації «Дій вдома» функціями замовлення доставки продуктів і ліків на будинок.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Facebook.

«Наступні функції будуть передбачати (якщо додаток буде ефективним) можливості замовлення доставки продуктів і ліків додому», - написав він.

Відео дня

Крім цього, вже зараз у додатку є «гаряча кнопка виклику» для людей, яким потрібна екстрена допомога.

Також Федоров повідомив, що для тих, у кого немає смартфонів, створять колл-центр, який буде зв'язуватися з людьми, цікавитися станом їх здоров'я, визначати потреби населення.

«Дій вдома»: як працюватиме мобільний додаток для контролю за самоізоляцією

Згідно з повідомленням, програма «Дій вдома» вже доступно на сервісах Google і незабаром буде доступною на сервісах Apple. Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації на виконання постанови Кабінету міністрів від 2 квітня запускає мобільний додаток «Дій вдома» для контролю за дотриманням самоізоляції та/або обсервації осіб, які повернулися з інших країн; які захворіли на коронавірус та лікуються дома; які мають підозру на інфікування коронавірусною інфекцією. Додаток буде використовувати дані геолокації.