"Нова пошта" видаватиме оплачені посилки на вулиці / фото УНІАН

Найбільший український оператор поштового зв'язку «Нова пошта» ввів спеціальну посаду адміністратора, який обслуговуватиме клієнтів з оплаченими посилками на вулиці. Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте також«Нова пошта» шукає 2 тисячі кур'єрів через зростання попиту на доставку в умовах карантину

«Біля відділень «Нової пошти» почали працювати адміністратори, які на вулиці обслуговують клієнтів з оплаченими посилками. Тепер клієнти, які прийшли отримати заздалегідь оплачену посилку, можуть не заходити до відділення, адміністратор на вулиці сам підійде до них, проведе ідентифікацію і видасть посилку», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії також повідомили, що оплатити посилку можна безпосередньо на вулиці за допомогою мобільного додатку «Нової пошти».

Згідно з повідомленням, зараз обслуговують клієнтів на вулиці майже 500 адміністраторів відділень по всій Україні. Залежно від кількості клієнтів цю функцію виконують один або два співробітники. Адміністратори працюють на вулиці при температурі від +4 і за сприятливих погодних умов.

Обслуговування клієнтів на вулиці триває протягом усього робочого дня.

У адміністраторів, як і у всіх інших співробітників, є засоби індивідуального захисту - маски, рукавички і антисептик.

У «Новій пошті» повідомили, що при виборі відділень, в яких вводили посаду адміністратора, «Нова пошта» керувалася оборотом відділення, кількістю працівників у відділенні, а також відсотком відправлень на видачу.

Як повідомляв УНІАН, «Нова пошта» під час карантину встановила понад двісті почтоматів у Києві, Львові, Чернівцях, Херсоні та Ужгороді. Розширення мережі почтоматів є частиною стратегії компанії з розвитку в умовах пандемії коронавірусу способів доставки, які не потребують контактів з людьми.

З 25 березня компанія запустила послугу безконтактної доставки посилок кур'єром в зв'язку з поширенням в країні коронавірусу.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

Довідка УНІАН. Компанія «Нова пошта» заснована в 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів до будь-якої точки України. Компанія має понад 6 тис. відділень по всій Україні, а кількість відправлень за 2019 рік перевищила 212 млн.