Мобільний зв’язок 4G став доступним у містах Гірник, Очеретине, Родинське, Сіверськ (Донецької),  Жидачів, Ходорів, Буськ (Львівської), Котельва (Полтавської),  Балахівка, Молодіжне, (Кіровоградської) та десятках сіл.  Завдяки цьому ще понад 160 тисяч людей отримали можливість користуватись мобільним інтернетом на високій швидкості – до 100 Мбіт/с.  Для покращення 4G покриття у цих населених пунктах Київстар встановив 29 базових станцій на частотах LTE. Загальна кількість базових станцій мобільного зв’язку компанії – понад 38  тисяч.

Київстар вже забезпечив можливість доступу до зв’язку 4G для майже 85% населення. У 2020 році оператор інвестував у розвиток нових мобільних технологій понад 4 млрд грн.

Швидкісний мобільний інтернет створює нові можливості для приватного бізнесу, освіти, отримання дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг, тощо. Щоб скористатись швидкісною мобільною передачею даних достатньо смартфона, який підтримує технологію LTE/4G, та відповідної SIM-карти (USIM).

Відео дня

Мобільні оператори прискорили розвиток 4G завдяки обміну радіочастотами  діапазону 900 МГц. Базові станції цього діапазону мають найбільший радіус дії і забезпечують якісне покриття далеко за межами населених пунктів. Обмін радіочастотами став можливим завдяки конструктивній позиції компанії Київстар, яка добровільно відмовилась від частини свого спектру. В результаті телеком регулятор перерозподілив додаткові частоти між іншими мобільними операторами для розвитку 4G/LTE по всій Україні.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 4G для 25,4 млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад 20 років працює в Україні і є компанією номер 1, найдорожчим брендом, найкращим роботодавцем і найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку.