Ілюстрація REUTERS

Державна митна служба України з третьої спроби реалізувала на відкритих торгах на майданчику "ProZorro. Продажі" партію конфіскованих iPhone різних моделей за 78 тис. грн.

Читайте такожРозкриті характеристики нового iPhone 12 (відео)

Як повідомили в прес-службі митниці, всю суму буде перераховано до державного бюджету.

Відео дня

Згідно з повідомленням, спочатку конфісковані iPhone оцінили в 150 тис. грн, потім у 114 тис. грн, однак на торги ніхто не прийшов.

"Коли аукціон оголосили вже втретє зі стартовою ціною в 76 тис. грн, на торги зайшли два учасники, які і розіграли між собою телефони. Зараз Слобожанська митниця готується до підписання договору і передачі майна новому власнику", - сказано в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що на електронні аукціони потрапляють товари, власник яких не забрав їх до закінчення строків зберігання, і які досі перебувають на складах митниць; товари, які було виявлено під час митного контролю в зонах митного контролю, і власник яких невідомий; товари, від яких відмовилися на користь держави; швидкопсувні товари і товари, що мають обмежений термін зберігання.

Як повідомляв УНІАН, раніше Державна митна служба України виставила на продаж через майданчик «Prozorro.Продажі» 13 автомобілів.