Гарантований ресурс шарніра - 200 тисяч складань / фото Samsung

Не так давно в Україні з'явилася Samsung Galaxy Z Flip - незвичайна і дуже дорога розкладачка з гнучким екраном, в якій інженери південнокорейського гіганта реалізували кілька інноваційних рішень.

Читайте також"Жабка" від Samsung: з'єднання явилися подробиці про новий смартфон Galaxy Z Flip (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Ключовим рішенням, що забезпечує саму можливість створення пристрою такого форм-фактору, є прихований шарнірний механізм (Hideaway Hinge), який дозволяє не лише відкривати та закривати екран, але і фіксувати його під різними кутами. У великому матеріалі з двох частин Samsung докладно описала його конструкцію і наочно на картинках пояснила, як він працює", - йдеться в повідомленні.

Отже, створюючи Galaxy Z Flip, перед інженерами стояло нетривіальне завдання створити компактний і надійний шарнір з плавним ходом, а також придумати спосіб запобігти потраплянню дрібних частинок, таких як пил та пісок, у крихітний зазор між шарніром і екраном.

Пристрій шарніра Galaxy Z Flip демонструють зображення нижче:

фото Samsung
фото Samsung
фото Samsung

"Ключовим компонентом шарніра Galaxy Z Flip, завдяки якому смартфон розкладається та утримує положення під різними кутами, виступає гребенеподібний двокулачковий механізм. Він складається з двох кулачків конусоподібної форми з плоским верхом на обох кінцях шарніра і пружини. У складеному стані пружина давить на кулачки, забезпечуючи надійну фіксацію пристрою. При розкритті верхній кулачок починає ковзання. Коли кут розкриття становить 90° кулачки стикаються плоскою частиною поверхонь, а в повністю відкритому стані (180°) верхній кулачок заходить на іншу сторону схилу, а пружина забезпечує відповідний натяг, надійно фіксуючи шарнір у цьому положенні", - підкреслює видання.

Що стосується механізму очищення, спочатку інженери розглядали еластичні матеріали подібно волокнам на зубній щітці, які можуть підлаштуватися під форму зуба. Однак волокна на зубній щітці не настільки зносостійкі до механічних факторів. В результаті в рамках дослідження інженери звернули увагу на нейлонові волокна щіток для пилососів, оскільки останні зберігають форму та еластичність протягом тривалого часу використання.

фото Samsung

Сам механізм очищення захований всередині зазору між шарніром і корпусом пристрою (ілюстрація вище). Він являє собою щітки з нейлонових волокон, які під час складання і розкладання вимітають з зазору мікрочастинки, запобігаючи їх попаданню під дисплей. Таким чином, механізм не чутливий до невеликих змін величини зазору по мірі зносу механізму. До речі, гарантований ресурс шарніра - 200 тисяч складань.