На ліквідацію ям на дорогах з Києва до Одеси та Чопа направлять 500 млн грн / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») має намір спрямувати близько 500 млн грн на термінові заходи з ліквідації ямковості на автомобільних дорогах державного значення Київ-Одеса і Київ-Чоп (Закарпатська область).

Читайте такожРемонт траси Кропивницький-Миколаїв обіцяють завершити в 2020 році

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на засіданні уряду.

Відео дня

«Ми вчора під час наради зі Славоміром Новаком (головою «Укравтодору» - УНІАН) обговорили питання стану трас Київ-Одеса і Київ-Чоп, знайшли додаткові кошти в обсязі близько 500 млн грн, які будуть негайно направлені на ліквідацію ямковості для забезпечення нормального стану доріг в найближчий місяць», - сказав Омелян.

Міністр наголосив на вкрай незадовільний стан траси Київ-Чоп, яка раніше будувалася з гарантією лише на один рік.

Омелян також наголосив на важливості дотримання габаритно-вагових норм автотранспортних засобів на дорогах, оскільки часта проблема перевантаження є основною причиною деформації дорожнього покриття.

«Перевантажуют фури не чиновники, а бізнесмени, які свідомо йдуть на порушення всіх габаритно-вагових норм, а потім у портах приватні компанії приймають ці перевантажені фури, після чого всі дружно скаржаться на зруйновані дороги», - зазначив Омелян.

Як повідомляв УНІАН, дорожники у 2018 році ліквідували близько 4,69 млн кв. м ям і вибоїн на близько 18 тис. км автомобільних доріг державного значення України.

Раніше «Укравтодор» повідомив про плани у 2020 році встановити 200-250 систем автоматичного зважування великовагового транспорту на дорогах України.

За даними «Укравтодору», на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення у 2019 році буде направлено близько 20 млрд грн із загальної суми в 34,4 млрд грн на дороги державного значення, передбаченої в Дорожньому фонді. Всього на ремонт і будівництво доріг місцевого і державного значення в бюджеті передбачено понад 50 млрд грн, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.