Плата за SMS не стягується, пасажир оплачує тільки вартість проїзду / фото УНІАН

Оператор мобільного зв'язку «Київстар» спільно з міською радою Вінниці запустили в місті сервіс SMS-оплат за проїзд у транспорті, повідомили в прес-службі компанії «Київстар».

Читайте такожУ Києві ввели електронний квиток на транспорт: як він працює

Згідно з повідомленням, «Київстар» спільно з Вінницькою міською радою підписали Меморандум про взаємодію в сферах упровадження інноваційних проектів для населення міста на базі новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій.

Відео дня

«У 2018 році ми першими серед телеком-операторів запропонували містам можливість використовувати SMS для оплати проїзду. Це просто та зручно, адже мобільний телефон зараз є майже в кожного. Крім того, впровадження сервісу не вимагає від місцевих муніципалітетів додаткових витрат - він повністю розроблений «Київстар». Тільки бери і користуйся. Сьогодні інноваційні рішення компанії можуть значно полегшувати життя містян, які цінують свій час, економлять ресурси й хочуть жити в містах, облаштованих за принципом Smart-city. «Київстар» упроваджує такі рішення по всій Україні», - цитує прес-служба директора з розвитку бізнесу на корпоративному ринку «Київстар» Євгена Кражана.

Зазначається, що, крім зручності для пасажирів, новий сервіс дає можливість міським службам точніше оцінити пасажиропотік у громадському транспорті та збільшити обсяг здійснюваних оплат. «Принцип оплати послуги по SMS може бути масштабований і на інші сфери життя міста. За його допомогою, приміром, зручно оплачувати паркування, квитки в кіно, музеї чи театри, комунальні або інші обов'язкові платежі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Вінниця стала другим містом після Івано-Франківська, яке прийматиме оплати за проїзд у міському транспорті по SMS, а найближчим часом переваги оплати поїздок із телефону зможуть відчути й жителі інших міст.

«Оплатити проїзд у такий спосіб дуже легко: достатньо відправити SMS із кодом відповідного маршруту на номер 877 і зачекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження оплати проїзду. Плата за SMS не стягується, пасажир оплачує лише вартість проїзду, яка списується з його мобільного рахунку. Сервіс реалізований на базі послуги «Смарт-Гроші» і доступний усім абонентам передплаченого зв'язку «Київстар», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2018 року «Київстар» спільно з міською радою Івано-Франківська запустили в місті перший в Україні сервіс SMS-оплат за проїзд у транспорті.