«Євробляхарам» нагадали про сьогоднішню цілодобовій роботі митниць / фото УНІАН

Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) сьогодні, в останній день дії 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, працюють у цілодобовому режимі.

Читайте такожУ Мінфіні розповіли, що робити з нерозмитненою "євробляхою"

«22 лютого - в останній день дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів - усі відділи митного оформлення митниць ДФС працюватимуть у цілодобовому режимі», - сказано в повідомленні прес-служби ДФС.

Відео дня

При цьому Фіскальна служба наголошує, що не фіксує ажіотажу на пунктах пропуску завдяки своєчасному інформуванню громадян - власників автомобілів на єврономерах.

«Черги поки відсутні, на оформлення очікують 225 транспортних засобів. Хоча ще з 7 по 16 лютого в очікуванні безпосередньо в пункті пропуску перебували від 300 до 1 тис. автомобілів, перед пунктами пропуску на в'їзд в Україну - 1,5-3 тис. авто. Така ситуація спостерігалася в першу чергу на Львівській і Волинській митницях ДФС», - повідомили в Фіскальної службі.

За даними прес-служби, митниці Державної фіскальної служби в період з 25 листопада 2018 року по 20 лютого 2019 року оформили за новими пільговими умовами 204,7 тис. автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, за які до бюджету сплачено майже 12,8 млрд грн.

Зокрема, з них 130,4 тис. - авто з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і які перебували в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці авто власники сплатили понад 8 млрд грн.

Також з даної кількості розмитнених автомобілів 112,5 тис. перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за них автовласники добровільно сплатили майже 957 млн грн (8500 грн за кожне авто), що звільнило власників таких автомобілів від адміністративної відповідальності за дане порушення.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство фінансів України нагадало українцям, що 22 лютого закінчується термін застосування 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, після чого власники таких авто будуть платити податок за повною ставкою, оскільки пільговий період не буде продовжено.

Так, за інформацією Мінфіну, з 23 лютого по 23 травня діятиме загальний режим розмитнення даних авто за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня автовласники будуть платити штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни до Податкового та Митного кодексів щодо зниження акцизу на легкові автомобілі і посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 для ставки розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності законом.

До ухвалення законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів та не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.