Kia створила електрокар з 21 дисплеєм у салоні / фото kiapressoffice.com

Компанія Kia Motors привезла на Женевський автосалон електричний концепт з назвою Imagine by Kia.

Читайте такожAudi розсекретила свій новий електрокросовер (фото)

Автовиробник називає Imagine by Kia своїм першим «чистим» електричним автомобілем, вказуючи на те, що всі інші існуючі моделі (Niro EV, Soul EV) засновані на гібридних і ДВЗ-версіях однойменних моделей, пише itc.ua.

За словами творців, концепт Imagine by Kia належить до C-класу та об'єднує елементи «спортивного маслкару, атлетичного сімейного седана й універсального просторого кросовера», при цьому його розробляли таким чином, щоб не можна було однозначно зарахувати до одного зі стандартних автомобільних формфакторів.

Передня частина корпусу концепту переосмислює звичне для Kia візуальне рішення «ніс тигра», при цьому нова версія отримала назву «маска тигра» (tiger mask). LED-елементи ближнього і дальнього світла оточені лініями підсвічування, при цьому весь блок прикритий прозорим акриловим склом, що створює ефект очей, які світяться в темряві. Дизайнери планують зробити це рішення фірмовою рисою всіх майбутніх електромобілів Kia, яка виділятиме їх у потоці.

Завдяки навстіжним дверям (задні відкриваються проти ходу руху) і відсутності центральної стійки, доступ до обробленого шкірою і шовком салон концепту максимально простий.

Найбільш вражаюча деталь інтер'єру — комплекс з 21 тонкого екрана на панелі управління, кожен з яких розміщений під своїм кутом, формуючи своєрідне віяло. При цьому з місця водія інформація на цих екранах складається в єдине ціле, так що рішення не можна назвати виключно дизайнерським (хоча і в серію воно, напевно, не піде).

Кермо відрізняється горизонтально-витягнутою формою і вирізом зверху, а педалі автоматично ховаються в підлозі, коли електромобіль стоїть на місці. Завдяки інтегрованим в підлогу батареям і компактному електродвигуну, концепт Imagine by Kia має відразу два багажники (стандартний ззаду і під капотом спереду).

Зазначимо, що конкретні технічні параметри концепту не озвучуються, як і можливість його серійного виробництва. Втім, практично напевно окремі візуальні рішення Imagine by Kia перекочують на реальні електромобілі бренду.