Ілюстрація / REUTERS

Авіакомпанія МАУ поки не відмовляється від замовлених Boeing 737 MAX, але допустить їх до польотів тільки після отримання всіх необхідних дозволів від авіаційної влади.

Про це повідомили в прес-службі МАУ, пише LIGA.net.

В авіакомпанії відзначили, що уважно стежать за ходом розслідування катастрофи в Ефіопії.

Відео дня

"Авіакомпанія МАУ зацікавлена в поповненні парку сучасними типами повітряних суден. При цьому пріоритетом номер один для нас завжди була й залишається безпека наших пасажирів на борту. У даний час МАУ веде активний діалог із виробником літаків Boeing 737 MAX і уважно стежить за ходом розслідування катастрофи рейсу ET302", - зазначили в МАУ.

Читайте такожBoeing завершив збірку першого 737 MAX для України (фото)

"До комерційної експлуатації літак буде допущений лише тоді, коли будуть проведені обов'язкові процедури для підтвердження того, що літак відповідає всім вимогам безпеки, та отримано дозволи на його польоти з боку авіаційної влади як мінімум США, ЄС і України", - додали в авіакомпанії.

Як повідомляв УНІАН, перший літак Boeing 737 MAX 8 повинен увійти до складу флоту МАУ вже навесні. Усього очікується постачання трьох таких літаків.

Нагадаємо, 10 березня Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці. Загинуло 157 осіб.

Це другий літак моделі Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії за останні чотири місяці: в кінці жовтня в катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинуло 189 осіб.

Низка країн закрили свій повітряний простір для літаків даної моделі. Зокрема, з 12 березня Європа закрила небо для всіх Boeing 737 MAX.