Замовлені УЗ вагони вже готові і їх віддадуть одразу після оплати боргу / фото УНІАН

Крюківський вагонобудівний завод заявляє, що компанія "Укрзалізниця" заборгувала підприємству за виготовлені вагони понад 200 мільйонів гривень.

Читайте такожЕксперт пояснивши, чому знижуються обсяги перевезень на УЗ

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном і головою правління "Укрзалізниці" Євгеном Кравцовим заявив голова наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько.

Відео дня

Він зазначив, що на сьогодні "Укрзалізниця" винна підприємству 206 мільйонів гривень за виготовлені вагони та оплата за контрактом вже прострочена.

"Ці вагони вже стоять і ми готові їх віддати, щойно отримаємо кошти", - сказав Приходько.

Кравцов оперативно відреагував на слова Приходько, що між очолюваним ним відомством і КВБЗ йде уточнення фінансових розрахунків.

Довідка УНІАН. ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини та візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро та ескалаторів, контейнери, дорожню техніку.

Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення "Укрзалізниці". Продукція заводу поставляється більш ніж у 20 країн світу.

Крюківський вагонзавод також проводить комплектацію тепловозів General Electric виробництва Пенсільванського заводу GE Transportation (США), які закуповує акціонерна компанія "Укрзалізниця".