Модель виходить на ринок із двома потужними двигунами / фото porsche.ua

Компанія Porsche представила новий автомобіль – Cayenne Coupé. До головних відмінних рис нової моделі Cayenne належать гостріші лінії з абсолютно новою задньою частиною, адаптивний задній спойлер, заднє сидіння із характеристиками двох роздільних сидінь та два різні типи даху: стандартний панорамний зі скляною поверхнею та опціональний карбоновий, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожPorsche показав перші фото серійного електромобіля

Вітрове скло і Астійка мають більший кут нахилу, ніж у звичайного Cayenne, завдяки зниженню краю даху на 20 міліметрів. Зміна дизайну задніх дверей і крил дала змогу розширити плечі автомобіля на 18 міліметрів. Задню табличку для номерного знаку інтегровано у бампер, що візуально зменшує відстань між автомобілем і дорогою.

Нинішній Cayenne Turbo є першим SUV, оснащеним активним аеродинамічним пристроєм – адаптивним верхнім спойлером. Новий Cayenne Coupé підхоплює цю ідею та піднімає її на новий рівень. У кожній моделі Cayenne Coupé верхній спойлер комбінується з новим адаптивним заднім спойлером, що є частиною системи Porsche Active Aerodynamics (PAA). Спойлер висувається на 135 мм, коли автомобіль розвиває швидкість 90 км/год. Таким чином спойлер збільшує контактний тиск на задню вісь, а PAA одночасно підвищує ефективність, зазначають у компанії.

Новинка має всі головні технічні системи моделі третього покоління Cayenne: потужні системи приводу, новаторські системи шасі, цифровий дисплей і керування, а також цілий комплекс функцій зв’язку та підключення.

Модель виходить на ринок із двома потужними двигунами. Cayenne Coupé оснащено шестициліндровим турбодвигуном робочим об’ємом три літри, потужністю 340 к. с. і максимальним крутним моментом 450 Нм. Пакет Sport Chrono забезпечує розгін від 0 до 100 км/год за 6,0 секунди, а завдяки опціональним легким спортивним пакетам ця цифра зменшується до 5,9 секунди. Максимальна швидкість цього автомобіля становить 243 км/год.

Потужніша версія Cayenne Turbo Coupé має восьмициліндровий чотирилітровий бі-турбо двигун із потужністю 550 к. с. і максимальним крутним моментом 770 Нм. Cayenne Turbo Coupé розганяється з нуля до 100 км/год за 3,9 секунди та розвиває швидкість 286 км/год, резюмує автовиробник.