Ілюстрація REUTERS

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян запропонував авіакомпанії Qatar Airways створити дочірню компанію в Україні.

Читайте такожІталійський лоукостер Ernest Airlines з 19 квітня запустить рейси з Одеси до Рима

Як повідомила прес-служба міністерства, про це міністр сказав під час зустрічі з послом Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі.

Відео дня

За даними прес-служби, сторони обговорили можливості співпраці в сфері транспорту та інвестування в інфраструктурні проекти в Україні, в тому числі, поглиблення співпраці в авіації і морській галузі.

«Очільник міністерства  повідомив, що авіаційна галузь в Україні стрімко розвивається, пасажиропотік у 2018 році був рекордним і зауважив, що у перспективі 3−4 років цей показник цілком можливо подвоїти. Він запропонував катарській стороні розглянути можливість утворення в Україні дочірньої компанії Qatar Airways і розвивати співпрацю у сфері карго-авіації», - йдеться в повідомленні.

У коментарі УНІАН міністр повідомив, що пропозиція про створення в Україні дочірньої компанії Qatar Airways стосується не лише вантажних перевезень, а й пасажирських.

«Зараз це наші пропозиції. Поки немає підтвердження з катарської сторони. Ми надали свою інформацію і обґрунтування. Вони вивчають наші пропозиції. Переговори тривають», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, авіакомпанія Qatar Airways з 28 серпня 2017 року розпочала здійснювати щоденні вильоти в столичний аеропорт «Бориспіль» з Дохи (Катар).

Довідка УНІАН. Qatar Airways - національна авіакомпанія Катару зі штаб-квартирою в столиці країни місті Доха. Станом на січень 2017 року, Qatar Airways обслуговувала понад 150 напрямків по всій Африці, Азії, Європі, Північній Америці, Південній Америці та Океанії зі свого центру в міжнародному аеропорту Хамад, що робить її одним з небагатьох авіаперевізників, які літають на всі п'ять населених континентів планети.