Ілюстрація REUTERS

Компанія Mercedes-Benz представила флагманський кросовер GLS третього покоління, який виконали згідно з новим дизайнерським напрямом моделей німецької марки.

Читайте такожАвтосалон у Шанхаї: названо топ-15 найяскравіших новинок (фото)

Публічна прем'єра автомобіля відбулася в рамках мотор-шоу в Нью-Йорку, пише Autonews.

Відео дня

В цілому новий Mercedes-Benz GLS зовні нагадує модель GLE, у якій флагман запозичив і модульну платформу Modular High Architecture (MHA). Колісна база автомобіля з трирядним салоном збільшилася на 60 мм, до 3137 міліметрів.

Застосування нового шасі дозволило додати в список опцій фірмову гідропневматичну підвіску E-Active Body Control, що працює завдяки бортовий 48-вольтовій розетці. Система не тільки здатна сканувати дорожнє полотно, застосовуючи оптимальні налаштування жорсткості залежно від покриття, але й може змушувати автомобіль «підстрибувати», щоб впоратися з серйозним бездоріжжям.

На момент старту продажів нового Mercedes-Benz GLS буде доступний у версіях з індексами 450 580. Першу оснастили трилітровим наддувним рядним шестициліндровим мотором, що видає 366 к. с. і 500 Н·м крутного моменту. Топовий Mercedes-Benz GLS 580 укомплектований чотирилітровим твін-турбо V8, що розвиває 490 сил і 700 ньютон-метрів.

Обидва мотори працюють в парі з 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу 4Matic. Найпотужніший кросовер здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 5,2 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 210 км на годину.

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Mercedes-Benz GLS отримав інформаційно-розважальний комплекс MBUX, де 12,3-дюймовий сенсорний дисплей мультимедіа об'єднаний з повністю цифровою панеллю приладів такий же діагоналі. Система здатна розпізнавати голосові команди, розуміючи при цьому «живу» мову, а деякими функціями можна керувати за допомогою жестів.

Сидіння на всіх трьох рядах мають електричні регулювання, а на центральному замість суцільного дивана можна встановити два окремі крісла зі спеціальними планшетами, за допомогою яких можна контролювати кліматичну установку і мультимедіа.

Кросовер доступний з пятизонним клімат-контролем, сидіннями першого і другого ряду з підігрівом, вентиляцією і масажем, а також з аудіосистемою Burmester, бездротовою зарядною станцією для мобільних гаджетів і розумною 64-кольоровою системою підсвічування салону.

Ілюстрація REUTERS

Однією з найцікавіших функцій стала спеціальна окрема "кнопка для автомийки", під час натискання якої автомобіль закриє всі вікна і складе зовнішні дзеркала.

У списку електронних помічників: проекційний дисплей, система кругового огляду, автоматичний паркувальник, адаптивний круїз-контроль з можливістю повної зупинки, відновлення руху і автоматичної зміни смуги, а також безліч інших функцій.

Продажі флагманського кросовера Mercedes-Benz GLS нового покоління стартують до кінця нинішнього року. Ціни оголосять пізніше.