фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дасть доручення направити Державну аудиторську службу для перевірки всього дорожнього господарства Луганської області.

Читайте такожДороги в Києві почали міті з "милому"

Про це він сказав у своєму виступі у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народного депутата про поганий стан доріг у Луганській області.

Відео дня

"Я дам доручення, до середовища воно буде сформовано, направити Держаудиторську службу для перевірки всього дорожнього господарства Луганської області", - сказав Гройсман.

При цьому він зазначив, що завдяки Дорожньому фонду ремонт доріг проводиться системно, а фінансування розподіляється пропорційно кількості доріг у кожній області.

Прем'єр також підкреслив, що останній раз дороги в Україні ремонтувалися системно в 1980 році.

"Ремонтували іноді в деяких регіонах. Ми ж почали з 2017 року ремонтувати системно", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтодору", на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг державного значення у 2019 році буде направлено близько 20 мільярдів гривень із загальної суми 33,4 мільярда гривень на дороги державного значення, передбаченої у Дорожньому фонді.

Загалом на ремонт та будівництво доріг місцевого та державного значення в бюджеті передбачено понад 50 мільярдів гривень, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.

Загальна протяжність українських доріг разом з вулично-дорожніх мереж становить близько 430 тисяч кілометрів, з яких тільки 50 тисяч кілометрів доріг державного значення, за які несе відповідальність "Укравтодор". За 120 тисяч кілометрів доріг місцевого значення, які з'єднують між собою села і села з районними центрами, з 1 січня 2018 року відповідають обласні держадміністрації.