Серійні електрокари Skoda будуть відрізнятися за дизайном від звичайних моделей / фото Skoda

Компанія Skoda опублікувала тизерне зображення свого першого серійного електрокара на базі сітікара Citigo. Офіційна прем'єра новинки відбудеться 23 травня в Братиславі. Очікується, що запас ходу електрокара перевищить 300 кілометрів. Інші подробиці про автомобіль поки тримаються в секреті.

Читайте такожSkoda показала оновлений Superb і анонсувала прем'єр єру

За словами голови компанії Бернхарда Майєра, серійні електрокари Skoda будуть відрізнятися за дизайном від звичайних моделей чеського бренду. За його словами, «зелені» моделі отримають особливу світлодіодну смугу, яка об'єднає фари і розділить решітку радіатора на дві частини, пише Autonews.

Відео дня

Вже наступного року чехи представлять свій перший серійний кросовер з електричною силовою установкою. Автомобіль створять на базі прототипу Vision iV, який був показаний на минулому автосалоні в Женеві. Новинку побудують на модульній платформі MEB концерну Volkswagen, розробленій спеціально для автомобілів з повністю електричними силовими установками.

Також найближчим часом Skoda представить спеціальні домашні зарядні станції для своїх електрокарів. Невеликий пристрій буде кріпитися в гаражі або поряд з місцем паркування автомобіля. Розробка цих пристроїв ведеться спільно з Volkswagen. Німці раніше вже показували подібні зарядні станції під назвою Volkswagen Wallbox.

Всього у планах Skoda до кінця 2022 року уявити понад 30 нових моделей. З них 10 матиvenm гібридну або повністю електричну силову установку.