Ілюстрація REUTERS

Airbus анонсував збільшення дальності польотів нового сімейства літаків A220 у другій половині 2020 року.

Читайте такожAirbus припинить виробництво найбільшого в світі пасажирського літака

Про це повідомляє портал avianews.com.

Відео дня

"Це відбудеться після сертифікації збільшення максимальної злітної маси (MTOW) на 2 268 кг, що дозволить збільшити дальність польотів на 450 морських миль (833 км)", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, нова дальність літаків A220-100 збільшиться до 3 350 морських миль (6 204 км), а A220-300 до 3 400 морських миль (6 297 км).

Виробник має намір домогтися поліпшення характеристик завдяки повноцінному використанню існуючого структурного і системного потенціалу, а також місткості паливних баків.

"Нова максимальна злітна маса дозволить авіакомпаніям літати на ринки, які сьогодні не можуть обслуговуватися іншими невеликими вузькофюзеляжними літаками", - заявив комерційний директор Airbus Крістіан Шерер.

Як приклад виробник навів карту з маршрутами Дубай-Тулуза, Сеул-Джакарта, Бостон-Дублін.

фото Airbus

За даними Airbus, на даний момент замовлені 530 літаків сімейства A220. Авіалайнери збираються в канадському місті Мірабель підприємством C Series Aircraft Limited Partnership (CSALP).

Раніше літаки A220 мали назву Bombardier CS100 і CS300. Перейменування відбулося після того, як 1 липня 2018 року Airbus став власником мажоритарної частки в CSALP. Зараз Airbus володіє 50,01% часткою в CSALP, Bombardier і Investissement Québec належать частки близько 31% і 19% відповідно.

Згідно з озвученими деталями угоди між Airbus та Bombardier, лінія фінальної збірки літаків C Series, центр розробки та досліджень, а також штаб-квартира підприємства, відповідального за C Series, залишиться на нинішньому майданчику в канадському місті Мірабель. Додатково C Series зможуть збиратися на заводі Airbus в американському місті Мобіл, що дозволить уникнути виплат загороджувальних мит при поставці повітряних суден американським замовникам.