Електромобіль Honda e отримає відеокамери / фото Honda

Компанія Honda минулого тижня відкрила європейські попередні замовлення на електрохетчбек Honda e, а сьогодні повідомила, що замість бічних дзеркал модель отримає фірмову систему на основі відеокамер Side Camera Mirror System. При цьому дана система входитиме в стандартну комплектацію серійного електромобіля, тобто її не потрібно буде оплачувати окремо, пише itc.ua.

Читайте такожHonda вирішила закрити свій завод в Туреччині

Японські інженери відзначили, що використання відеокамер замість бічних дзеркал допомагає покращити відразу кілька характеристик електромобіля, починаючи з дизайну та ергономіки та закінчуючи безпекою і аеродинамікою. Аналогічна система опціонально використовується в електромобілях Audi e-tron, проте в компактному класі вона використовується вперше.

Камери Side Camera Mirror System встановлюються на звичних для бічних дзеркал місцях, однак за рахунок помітно компактніших розмірів (їх габарити не виходять за межі колісних арок) не мають помітного впливу на аеродинаміку електромобіля (опір потоку повітря на 90% менший, ніж у звичайних дзеркал). Дане рішення на 3,8% покращує загальну аеродинаміку Honda e, що в свою чергу дозволить збільшити запас ходу.

Зображення від камер виводиться на пару 6-дюймових екранів в салоні Honda e, розміщених по краях робочої панелі таким чином, щоб водієві було зручно контролювати простір з боків і ззаду автомобіля. Оскільки мова йде про відеокамери і екрани, а не про класичні дзеркала, то розробники подбали про те, щоб зображення краще читалося навіть в поганих погодніх умовах і в темряві. Наприклад, під час дощу краплі не затримуються на поверхні об'єктива за рахунок продуманої форми і водовідштовхувального покриття.

Водій може вибрати нормальний або широкоформатний режим відображення, використовуючи саме те уявлення, яке краще підходить для конкретних дорожніх умов. Під час руху заднім ходом зображення автоматично перемикається в спеціальний режим, який дозволяє ще точніше оцінювати навколишні перешкоди. Яскравість екранів регулюється автоматично залежно від умов зовнішнього освітлення.

Нагадаємо, що презентація серійної версії електромобіля Honda e поки так і не відбулася. Точно відомий тільки запас ходу 200 км/125 миль, підтримка швидкісної зарядки від 0 до 80% за 30 хвилин і задньопривідне компонування. Офіційно ємність батареї (орієнтовно 30-40 квтг) і потужність двигуна (близько 100 кВт) поки невідомі, також як і її вартість. Серійне виробництво електрохетчбека Honda e стартує в кінці поточного року, поставки першим клієнтам почнуться навесні 2020 року.