Ілюстрація REUTERS

Продажі автомобілів з електродвигуном в Україні в січні-квітні 2019 року порівняно з аналогічним періодом 2018 року збільшилися в 1,7 раза – до 2557 одиниць, йдеться в повідомленні асоціації «Укравтопром».

Читайте такожВ Україні презентували електрокросовер Hyundai Kona (фото)

Відзначається, що всього з початку року в Україну було ввезено та поставлено на облік 2381 легковий і 176 комерційних електромобілів.

Відео дня

За даними прес-служби, у травні українці придбали і поставили на облік 643 електромобілі.

«З цієї кількості: легкових - 610 шт., комерційних - 33 шт. Таким чином, у порівнянні з минулим роком травневий попит на легкові електромобілі в Україні зріс майже в півтора рази, а на комерційні - на 43%», - йдеться в повідомленні.

При цьому, травневий ринок комерційних автомобілів на електротязі складався виключно з імпортного секонд-хенду і не відрізнявся різноманітністю.

Водночас, в реєстраціях легкових електрокарів були присутні нові машини, але їх було всього 86 шт., а більшу частину (524 шт.) становили старі автомобілі.

«Основну масу становили електромобілі моделі Renault Kangoo Z. E., яких було зареєстровано 31 одиниці. Ще дві машини були Nissan e - NV200», - йдеться в повідомленні.

Також, наголошується, що найпопулярнішим електрокаром в Україні залишається Nissan Leaf, яких минулого місяця було продано 329 машин.

На другому місці Tesla Model S - автомобілі цієї моделі вибрали 53 автомобілісти.

Також у травневу п'ятірку найпопулярніших автомобілів увійшли: BMW i3 - 46 шт.; Fiat 500е - 24 шт.; Renault Zoe - 23 шт.

Як повідомляв УНІАН, продажі автомобілів з електродвигуном в Україні в 2018 році в порівнянні з 2017 роком збільшилися в 2 рази – до 5,3 тис. одиниць.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, загальна кількість зареєстрованих в Україні електромобілів в 2018 році становила 12 тисяч штук. Міністерство інфраструктури України в рамках реалізації програми щодо стимулювання розвитку ринку електричного транспорту в країні має намір до 2020 року збільшити частку продажів електромобілів на вітчизняному авторинку до 15%.