В Україні з кожним роком електромобілі стають дедалі популярнішими / фото УНІАН

Продажі автомобілів з електродвигуном в Україні в січні-грудні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року збільшилися в 2 рази – до 5,3 тисячі одиниць, говориться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Читайте такожFord і Volkswagen будуть разом випускати пікапи і електромобілі

При цьому зростання відбулося за рахунок імпорту машин, що були в експлуатації, первинні реєстрації яких в Україні збільшилися на 83,5%.

Відео дня

Разом з тим зростання попиту на нові електромобілі показало вищий результат, ніж на старі авто.

Якщо первинні реєстрації вживаних електромобілів зросли вдвічі, то аналогічний показник по новим електрокарам збільшився в 2,2 рази.

Найпопулярнішим електромобілем в Україні став Nissan Leaf, який охопив 64% первинного ринку авто на електротязі.

За рік українську прописку отримали 3378 автомобілів цієї моделі, з цієї кількості 94% машин з пробігом.

Друге місце споживчих переваг займає електромобіль BMW i3. Цей баварський електромобіль вибрали 352 українця. У структурі продажів цієї моделі частка старих авто становила 69%.

Tesla Model S посіла третю сходинку рейтингу з показником 259 авто, 64% з яких є б/у машинами.

На четвертому місці Mercedes-Benz B-Class Electric Drive - 168 штук, з яких 76% авто з пробігом.

Замикає лідируючу п'ятірку Renault Zoe - 142 штук, з яких 84% авто з пробігом.

Як повідомляв УНІАН, продажу автомобілів з електродвигуном в Україні у 2017 році порівняно з 2016 роком збільшилися в 2,3 рази – до 2697 одиниць. Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомляв, що загальна кількість зареєстрованих в Україні електромобілів в 2018 році становила 12 тисяч штук. Міністерство інфраструктури України в рамках реалізації програми щодо стимулювання розвитку ринку електричного транспорту в країні має намір до 2020 року збільшити частку продажів електромобілів на вітчизняному авторинку до 15%.