Наразі точних даних про старт виробництва нового покоління Evolution немає / фото wikipedia.org

Компанія Mitsubishi Motors планує відновити виробництво культової моделі Lancer Evolution. Якщо одинадцяте покоління все ж запустять у виробництво, то автомобіль будуть збирати на платформі "зарядженого" хетчбека Renault Megane RS.

Читайте такожKia розсекретила новий кросовер (фото)

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"Новинка стане спільною розробкою альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. В якості силової установки седан отримає дволітровий бензиновий турбомотор і роботизовану трансмісію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що систему повного приводу Mitsubishi розробить спеціально для моделі на основі фірмової S-AWC, яка оцінює кутову швидкість автомобіля і коригує надлишкову або недостатню обертальність. Через те, що обертальний момент розподіляється між усіма колесами, а не тільки між передньою і задньою віссю, автомобіль ніби сам допомагає входити в поворот, скорочуючи кут і ступінь заносу.

"Заряджені" седани Lancer Evolution пішли з ринку на десятому поколінні. Перша модель зійшла з конвеєра в 1992 році, а у 2016-му Mitsubishi припинила виробництво. 

Компанія не планувала створювати прямого наступника седану - замість цього розглядався варіант випуску "зарядженого" кросовера. В рамках Токійського автосалону компанія Mitsubishi показала концептуальний електричний кросовер e-Evolution. За задумом японців, його серійна версія мала стати продовженням історії "гарячих Лансер".

Компанія Mitsubishi Motors планує відновити виробництво культової моделі Lancer Evolution. Якщо одинадцяте покоління все ж запустять у виробництво, то автомобіль будуть збирати на платформі "зарядженого" хетчбека Renault Megane RS.

Поки точних даних про старт виробництва одинадцятого покоління Evolution немає, але очікується, що новий седан може з'явитися на ринку не раніше, ніж за три роки. У родині має з'явитися версія в кузові хетчбек.