Ілюстрація REUTERS

Американський авіаконцерн Boeing пообіцяв виплатити компенсації сім'ям загиблих при аварії літаків Boeing 737 Max в Індонезії та Ефіопії.

Читайте такожПонад 400 пілотів подали до суду на Boeing через спроби приховати недоліки літака 737 MAX

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Близькі 346 осіб отримають 100 мільйонів доларів, частина з яких покриє витрати на проживання та на розв'язання проблем, безпосередньо пов'язаних з катастрофами у 2018 і 2019 роках", - йдеться в повідомленні.

Крім того, корпорація має намір надати економічну допомогу регіонам, які постраждали від аварій, у співпраці з місцевими урядами та неурядовими організаціями.

Гендиректор Boeing Денніс Муйленбург знову приніс свої вибачення від імені компанії та пообіцяв роками пам'ятати про втрачені життя.

Як повідомляв УНІАН, Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився вранці 10 березня в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі, загинули 149 пасажирів і вісім членів екіпажу. Півроку тому, в жовтні 2018 року, в Індонезії зазнав аварії в море Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air, катастрофа забрала життя 189 осіб. Після двох аварій польоти даної моделі літака були припинені.