На шпигунських фотографіях машина прихована під камуфляжем / фото motor1.com

Компанія Mercedes-Benz приступила до дорожніх випробувань свого нового електрокара. Фотошпигунам вперше вдалося зняти екологічно чистий ліфтбек під час тестів.

Читайте такожMercedes презентував новий електричний мінівен (фото)

Знімки автомобіля виклало видання Motor1.

Відео дня

За його даними, новинка отримає назву EQS і буде представлена на початку наступного десятиліття. Основними конкурентами машини називаються Tesla Model S і майбутні Porsche Taycan, Audi E-Tron GT і електричний Jaguar XJ. Автомобіль стане однією з десяти моделей, які будуть випущені до 2025 року під електричним суббрендом EQ.

На шпигунських фотографіях машина прихована під камуфляжем, однак вже зараз можна сказати, що електрокар отримає риси S-Class. У новинки будуть дверні ручки, які  забираються всередину, та трикутні фари. Mercedes-Benz за своїми габаритами вийде меншим за нинішній E-Class, однак за внутрішнім простором він буде порівнянний з флагманським седаном S-Class, передає Autonews.

Ліфтбек EQS побудують на платформі MEA. За неофіційними даними, у рух машина приводиться за допомогою двох електродвигунів, розташованих на передній і задній осях. Сумарна потужність автомобіля перевищить 400 кінських сил. Запас ходу електрокара наблизиться до позначки 600 кілометрів.

На початку травня 2019 р. компанія Mercedes-Benz запустила виробництво кросовера EQC, який став першим представником електричної лінійки EQ. Новинку оснастили двома електричними агрегатами (по одному на кожній осі), що розвивають в сумі 408 к. с. і 750 Н·м крутного моменту. Автомобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за 5,1 сек., а його максимальна швидкість становить 180 км на годину.

Двигуни живляться від комплекту літій-іонних акумуляторів на 80 кВт·год, що забезпечують запас ходу в 445-471 км (за європейським циклом NEDC). Поповнити запас батарей можна за 11 годин від настінного пристрою Wallbox. За умов використання системи швидкої зарядки час скоротиться до 40 хвилин.