Кросовер оснастили двома електричними агрегатами / фото Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz почала серійне виробництво першого в своїй історії електричного кросовера EQC. Модель стала на конвеєр підприємства в німецькому Бремені.

Читайте такожMercedes представивши новий позашляховик GLS (фото)

Mercedes-Benz EQC був представлений восени 2018 року на Паризькому автосалоні, пише Autonews.

Кросовер оснастили двома електричними агрегатами (по одному на кожній осі), що розвивають в сумі 408 к. с. і 750 Н·м крутного моменту. Автомобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за 5,1 сек., а його максимальна швидкість становить 180 км на годину.

Двигуни живляться від комплекту літій-іонних акумуляторів на 80 кВт·год, що забезпечують запас ходу в 445-471 км (за європейським циклом NEDC). Поповнити запас батарей можна за 11 годин від настінного пристрою Wallbox. За умов використання системи швидкої зарядки час скоротиться до 40 хвилин.

Mercedes-Benz EQC вже доступний для замовлення за ціною від 71 281 євро. Для порівняння: базовий електричний кросовер Audi e-tron обійдеться мінімум в 79 900 євро, Jaguar I-Pace — у 78 240 євро, а ціни на Tesla Model X стартують з позначки 84 930 євро.

Надалі Mercedes-Benz розширить лінійку електромобілів EQ, які будуть випускатися в Китаї, США, Франції та ще на декількох підприємствах у Німеччині.