"Укрзалізниця" вимагає скоротити податки, інакше скоротить перевезення пасажирів / фото УНІАН

В "Укрзалізниці" заявили, що зменшать обсяги пасажирських перевезень, якщо в уряді не узгодять зміни до Податкового кодексу щодо зменшення ставки податку на землю для компанії.

Читайте такожУЗ назвала найприбутковіші поїзди: Київ-Москва приносити найбільше грошей

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяву директора з розвитку бізнесу "Укрзалізниці" Андрія Рязанцева.

Відео дня

За його словами, під час голосування бюджету на 2019 рік внесли зміни до Податкового кодексу, згідно з яким "підприємство додатково обтяжили податком у сумі 3 мільярди гривень".

"В жодній країні світу під залізницями податок на землю не сплачується взагалі", - додав він.

Рязанцев підкреслив, що ДФС, Мінфін, Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінрегіон, Мін'юст з різних причин вирішили відправити на доопрацювання проект закону про зміни в Податковому кодексі щодо повернення коефіцієнта 0,25 при оподаткуванні земель залізничного транспорту, який розробила УЗ. Ініціативу "Укрзалізниці" підтримало лише Міністерство інфраструктури.

"До чого призведуть додаткові витрати "Укрзалізниці" в 3 мільярди гривень на рік? По-перше, підприємство буде змушене переглянути обсяги пасажирських перевезень у бік зменшення. Також будемо змушені активізувати роботу щодо скорочення малоефективною інфраструктури, попри те, що в більшості випадків вона несе на собі соціально-економічне навантаження в депресивних регіонах", - заявив директор з розвитку бізнесу УЗ.

Також в "Укрзалізниці" заявили, що пасажирські перевезення завдають компанії 10 мільярдів гривень збитків щорічно.