Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким запроваджуються дорожні знаки місць для паркування і зарядки електромобілів, а також зелені кімнати для електрокарів.

Читайте такожВ Україні впевнено зростає попит на електрокари: топ-5 найпопулярніших марок

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, відповідний закон Верховна Рада прийняла 11 липня.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що однією з проблем, яка гальмує розвиток электромобильности в Україні, є питання обладнання місць для паркування і зарядки електромобілів, відсутність відповідних дорожніх знаків.

"Неодноразово зафіксовані випадки, коли місця, які оснащені зарядними пристроями, займаються транспортними засобами без електродвигуна. Це створює проблеми для доступу електрокарів до зарядної станції, часто перешкоджає подальшому рухові електромобілів через низьку зарядженість акумулятора і гальмує розвиток інфраструктури", - йдеться в документі.

Зазначається, що, крім відповідних дорожніх знаків, також в Україні не врегульовано питання ідентифікації транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

"Зокрема, такі знаки використовуються в Австрії, Німеччині, Угорщині, Норвегії, Великобританії, Китаї, Індії, Латвії, провінції Онтаріо в Канаді... Прийняття законопроекту дозволить гармонізувати українське законодавство у сфері маркування транспортних засобів з електричним двигуном з кращими європейськими та світовими зразками", - йдеться в документі.