Виробництво прототипів BMW iNext показали на відео / фото BMW

Компанія BMW опублікувала тизерний відеоролик, на якому показано процес виробництва тестових прототипів електричного кросовера, який на даний момент відомий під назвою iNext.

Читайте такожBMW почала випробування нової «четвірки» (фото)

Як йдеться в повідомленні німецького бренду, роботи ведуться в Науково-інноваційному центрі (FIZ) на півночі Мюнхена. Всього планується зібрати близько 100 прототипів майбутнього електрокара, пише Autonews.

«Підготовка повністю електричного транспортного засобу для серійного виробництва є захоплюючим, але складним завданням. До моменту офіційного запуску виробництва ми виготовимо до 100 прототипів BMW iNext. До цього ми будемо випробовувати ряд інновацій, які повинні оптимізувати і прискорити процеси на виробництві», — заявив керівник експериментального виробництва Удо Хенле. За його словами, основна мета BMW — зібрати електрокар на тій же складальній лінії, що й звичайні автомобілі.

Зокрема, прототипи будуть збирати за допомогою особливої технології — «комп'ютерної томографії». Сканування виконується спеціальними роботами. Пристрої роблять безліч знімків з різних ракурсів, які потім з'єднують в тривимірну модель, яка дозволить розглянути будь-які, навіть найменші деталі, а також оцінити якість збірки і фарбування машини. Втім, на відео прототипи поки приховані під камуфляжем.

За неофіційними даними, запас ходу у кросовера змінюватиметься залежно від версії. Без підзарядки новинка зможе проїхати від 450 до 700 км. Потужність топової версії електрокара може становити до 800 кінських сил. Крім цього автомобіль отримає функцію автономного водіння. Однак подробиці про безпілотну систему поки тримаються в секреті.

Що стосується дизайну, то він повторюватиме однойменний концепт, який був представлений минулого року на борту літака Boeing 777 °F авіакомпанії Lufthansa. За розмірами машина перевершить iX3, який надійде в продаж в 2020 році.

Очікується, що прем'єра машини відбудеться в 2021 році. Всього до 2025 р. компанія BMW планує випустити 25 серійних електрифікованих моделей. З них 12 будуть оснащуватися повністю електричними силовими установками.