Чиновники Одеської залізниці підозрюються в системному хабарництві / фото УНІАН

В Одесі правоохоронці затримали двох чиновників залізниці за отримання хабара у розмірі 200 тисяч гривень.

Читайте такожЕксперт розповів про нову корупційну схему в "Укравтодорі"

Як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України, викриті посадові особи регіональної філії "Одеська залізниця" компанії "Укрзалізниця".

Відео дня

Встановлено, що начальник однієї зі служб разом з головним інженером, перебуваючи в Одесі, отримали від директора приватного підприємства хабар у 200 тисяч гривень.

Вказані кошти призначалися за організацію підписання та видачу акту прийому, а також введення в експлуатацію побудованого селищним фермерським господарством залізничного під'їзного шляху.

Після отримання вказаної суми вчора, 29 серпня, посадових осіб Одеської залізниці затримали (в порядку ст. 208 КПК України).

Спецоперація по затриманню здійснена під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону спільно з працівниками слідчого управління регіонального главку Нацполіції та обласного управління захисту економіки Нацполіції.

Військова прокуратура готує повідомлення про підозру у вчиненні кримінального корупційного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (хабарництво) КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Як уточнили в поліції, посадові особи Одеської залізниці підозрюються в системному хабарництві.

"Затримані начальник служби регіонального філіалу Одеської залізниці та заступник директора філії одного з центрів ПАТ "Укрзалізниця", - відзначили в поліції.

Як зазначається, посадові особи налагодили схему вимагання та одержання хабарів за прийняття в експлуатацію побудованих шляхів, а також – за надання розстрочки на поетапну поставку матеріалів за договорами.

Правоохоронці зібрали матеріали, які доводять причетність до корупційної "схемою" начальника служби регіональної філії та інженера, який згодом був призначений на посаду заступника директора одного з центрів "Укрзалізниці".

Слідчі дії тривають.