Уряд обіцяє відремонтувати дороги / фото УНІАН

Уряд ставить завдання виконати ремонт 24 тис. км українських доріг і покрити якісним швидкісним інтернетом всю територію України.

Читайте такожЗеленський наказав провести «повне кадрове перезавантаження» в шести найбільш корупційних держорганах, у тому числі Укравтодорі

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на нараді з президентом Володимиром Зеленським.

Відео дня

«24 тис. км доріг потрібно привести до нормального стану, коли їх можна буде експлуатувати, ...звичайно 15 аеропортів, як мінімум 5 морських портів, запустити внутрішні водні шляхи, покрити всю Україну якісним швидкісним інтернетом, це теж обов'язково», - зазначив Гончарук.

Глава держави, своєю чергою, доручив привести стандарти будівництва і ремонту автодоріг в Україні до європейських норм до 1 листопада 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, за даними «Укравтодору», на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення в 2019 році буде спрямовано близько 20 млрд грн із загальної суми в 33,4 млрд грн на дороги державного значення, передбаченої в Дорожньому фонді.

Загалом на ремонт і будівництво доріг місцевого і державного значення в бюджеті передбачено понад 50 млрд грн, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.

Довідка УНІАН. Загальна протяжність українських доріг разом з вулично-дорожніми мережами становить близько 430 тис. км, з яких тільки 50 тис. км доріг державного значення, за які несе відповідальність «Укравтодор». За 120 тис. км доріг місцевого значення, які з'єднують між собою села і села з районними центрами, з 1 січня 2018 року відповідають обласні держадміністрації.