В "Укравтодорі" впевнені, що кількість фото УНІАН Кількість відремонтованих доріг в Україні лише зростатиме / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") на сьогоднішній день, відповідно до затверджених бюджетних програм, виконало майже 50% робіт від плану на 2019 рік за проектами будівництва, реконструкції та ремонтів в Україні.

Читайте такожУ Запоріжжі з'єднання явилося нове шосе на чотири смуги

Про це повідомила прес-служба агентства.

Відео дня

Зазначається, що за рахунок усіх джерел фінансування цього року передбачається виконати роботи на 319 об'єктах. Зокрема, на таких коридорах, як GO Highway; Н-31 Дніпро - Решетилівка; Н-14 Миколаїв - Кропивницький; Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв, М-15 Одеса - Рені; Р-51 Мерефа - Лозова - Павлоград; Н-08 Запоріжжя - Маріуполь, М-01 Київ - Чернігів, об'їзна дорога міста Житомир на дорозі М-06 Київ-Чоп, М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка.

У прес-службі підкреслили, що завдяки стабільному фінансуванню, яке забезпечує Дорожній фонд, збільшення конкуренції на ринку підрядних компаній, проведення 100% тендерів на майданчику Prozorro кількість відремонтованих та побудованих доріг в Україні буде зростати.

Як повідомляв УНІАН, згідно із затвердженою урядом Програмою розвитку доріг на 2018-2022 роки, за 5 років "Укравтодор" планує забезпечити якісний проїзд дорогами державного значення між обласними центрами країни. За попередні три роки було відновлено 6800 доріг державного і місцевого значення, що перевищує обсяги ремонтів попередніх 10 років (2005-2015 роки).