З 22 серпня правоохоронці отримали право штрафувати власників "євроблях" / фото УНИАН

Верховна Рада має невідкладно розглянути законопроект 1030, поданий Президентом України, у якому передбачено на 90 днів відтермінувати набрання чинності тих документів, що встановлюють відповідальність за нерозмитнення ввезених із-за кордону автомобілів. На цьому наголосив співголова депутатської групи "За майбутнє", голова партії УКРОП Тарас Батенко.

"Попередній парламент не зміг вирішити це питання, ми бачили постійні пікети, зростання напруги в суспільстві, яка досі не знята. З 22 серпня цього року правоохоронні органи отримали право накладати драконівські штрафи на власників таких автомобілів. Всі донині запропоновані шляхи не передбачають комплексного і цілісного врегулювання проблеми. Просимо невідкладно, буквально завтра розглянути законопроект 1030 для того, щоб була можливість вирішити проблему в перспективі", – сказав Тарас Батенко.

Також політик наголосив на необхідності винести на розгляд Верховної Ради законопроекту 2078, яким передбачено внесення змін у Закон "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів". Тарас Батенко є одним з ініціаторів цього документа, який зараз знаходиться на розгляді.

Відео дня