Ілюстрація REUTERS

Голова Tesla Ілон Маск підтвердив, що ліфтбек Model S отримає нову силову установку. Станеться це не раніше 2020 року. Вона буде потужніша за ту, що зараз встановлюється на топову Model S P100D+, а обладнаний нею електрокар обійдеться дешевше, ніж найближчий конкурент — ймовірно, йдеться про Porsche Taycan.

Читайте такожTesla відклала презентацію довгоочікуваного пікапа

У твітах Маска нова силова установка фігурує під назвою Plaid. Так само як і Ludicrous, слова запозичено з фільму «Космічні яйця» — кінопародії на класичну трилогію «Зоряні війни». За попередньою інформацією, система буде складатися з трьох електромоторів, а її віддача перевищить 772 кінські сили і 931 Нм моменту, пише motor.ru.

Відео дня

Крім Model S, «Plaid powertrain» отримають кросовер Model X і тарга Roadster. Але адаптувати її для молодших Model 3 і Model Y не планується. У продажу електрокари з новою силовою установкою з'являться приблизно через рік. Вони будуть конкурувати з Porsche Taycan Turbo S (761 сила і 1050 Нм моменту).

Напередодні Tesla Model S з тримоторною установкою і допрацьованим шасі встановила неофіційний рекорд траси Laguna Seca. Чотиридверка стала найшвидшим автомобілем в класі, проїхавши коло за одну хвилину 36,555 секунди. Електрокар не тільки поліпшив досягнення машини з двома моторами, але й зміг об'їхати, наприклад, Porsche 911 GT3 RS, результат якого одна хвилина 36,77 секунди.