Швидка допомога Дубая пересіла на суперкари / фото dubai_ambulance

Служба швидкої медичної допомоги Дубая отримала в своє розпорядження два суперкари і позашляховик Range Rover. На думку виконавчого директора Dubai Corporation for Ambulance Services (DCAS) Халіфа Бін Драї, нові автомобілі дозволять скоротити час реагування екстреної служби з восьми до чотирьох хвилин.

Читайте такожКитайці представили суперкар, який може стати найшвидшим на планеті (фото)

На сьогоднішній день у парку служби швидкої допомоги Дубая налічується вісім розкішних автомобілів, пише motor.ru. Останніми придбаннями стали Nissan GT-R, Chevrolet Corvette C7 і позашляховик Range Rover. Суперкари планують використовувати у випадках, коли лікарям потрібно максимально швидко дістатись до місця події. Всі вони будуть обладнані пристроями для серцево-легеневої реанімації і кисневими балонами.

Відео дня

Передбачається, що парамедики на суперкарах будуть прибувати швидше за основу бригаду та надавати невідкладну медичну допомогу. Крім того, мобільні команди могли б чергувати у місцях масового скупчення людей, наприклад, під час великих спортивних заходів.

Швидка допомога Дубая намагається не відставати від поліцейського управління міста, яке використовує для патрулювання вулиць екзотичні спорт - і суперкари. Серед них: Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari і Porsche 918. А у служб правопорядку Абу-Дабі є навіть Lykan HyperSport, ціна якого становить 3,4 мільйона доларів. В 2018 році на службу в поліцію ОАЕ заступив перший ховербайк.