Поліція Дубая отримала перший арабський суперкар / фото W Motors

Автопарк поліції Дубая поповнився купе Lykan HyperSport, яке називають «першим арабським суперкаром». Це один із семи подібних автомобілів, вартість кожного з яких сягає 3,4 млн доларів.

Читайте такожAston Martin представив найшвидший кабріолет (фото)

Lykan HyperSport був розроблений ліванською компанією W Motors спільно з італійською дизайн-студією StudioTorino. Автомобіль оснастили 3,7-літровим твін-турбо агрегатом німецької фірми RUF Automotive, що спеціалізується на доопрацюванні машин Porsche, пише Autonews.

Двигун, що працює в парі з семиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями, розвиває 750 к. с. і 960 Нм крутного моменту. Lykan HyperSport здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 2,8 с., а на розгін до 200 км/год йде 9,4 секунди. Максимальна швидкість суперкара становить 395 км на годину.

Раніше компанія W Motors розробила для поліції Дубая особливий позашляховик Giath, який назвали «одним із найдосконаліших патрульних автомобілів у світі». Giath укомплектований складним комплексом спеціальних систем, у тому числі функцією розпізнавання підозрюваних осіб, а також особливою інформаційно-телекомунікаційною системою, що зв'язує екіпаж із центральним штабом.

У салоні автомобіля встановлено кілька дисплеїв, в тому числі і на місці переднього пасажира, що дозволяє одному з поліцейських сконцентруватися на управлінні, а другого — контролювати різні системи.