Кличко збільшив до мільярда витрати на Шулявський міст / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко 7 жовтня підписав розпорядження про перезатвердження проекту реконструкції Шулявського мосту зі збільшеною до 1,05 млрд грн кошторисною вартістю робіт.

Про це пише видання "Наші гроші".

За даними журналістів, проект перезатверджено з урахуванням експертного звіту щодо розгляду проектної документації від 19 червня 2018 року та експертного звіту від 14 серпня 2019 року щодо розгляду кошторисної частини.

Відео дня

Читайте такожВкрали: журналісти розповіли, куди зникли опори Шулявського шляхопроводу (відео)

Розпорядженням затверджено вартість реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана (коригування) у цінах станом на 13 серпня 2019 року. Загальний кошторис становить 1 050 млн грн, з яких 716 млн виділено на будівельні роботи, а решту на устаткування та інші витрати.

"Наші гроші" показали копію документу:

За даними видання, у розпорядженні Кличка вказано, що станом на 1 серпня вже було виконано роботи по реконструкції на 60 млн грн.

Це становило приблизно 10% від вартості підряду на реконструкцію 598,49 млн грн, який у червні 2018 року отримало ТОВ "Пiвнічно-український будiвельний альянс" з групи екс-нардепа Максима Микитася.

За тим контрактом станом на вересень 2019 року було перераховано передплату у розмірі 99,5%. Після чого будівництво мосту повністю припинилось, а Микитась заявив про вихід із будівельного бізнесу.

Днями НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру по афері з квартирами для Нацгвардії, суд дозволив забудовнику вийти з-під арешту за 5,5 млн грн застави.

10 вересня КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" і ТОВ "Інвестиційно-будівельна компанія "Укрбуд" уклали договір на 13,89 млн грн по коригуванню проекту реконструкції Шулявського мосту.