У київських маршрутках почали встановлювати валідатори / фото УНІАН

По Києву вже їздить маршрутка, на якій встановили валідатор для оплати проїзду синіми картками. Це автобус "Київпастрансу" № 208, який їздить за маршрутом Універсам "Біличі" - Голосіївська площа.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, пише ВГороде.

Читайте такожУ КМДА виправдовуються за дорожнечу карти Kyiv Smart City - кажуть, лише пластику на 36 гривень

Відео дня

За його словами, електронні засоби оплати проїзду будуть діяти у всіх маршрутних таксі "Київпастрансу", а пізніше і в приватних перевізників.

"Це не просто можливість розрахуватися карткою за проїзд. В інших містах з безготівковою оплатою інформація про баланс і поїздки зберігається на карту пасажира. А в Kyiv Smart Card дані зберігаються в хмарі", - пояснив Юрій Назаров.

Він підкреслив, що карта - це ключ до облікового запису пасажирів. Таким чином, у разі втрати транспортної карти, кияни зможуть перенести інформацію на нову. Також можливості Kyiv Smart Card дозволяють у майбутньому розширити функціонал карти, з її допомогою власники зможуть створити електронний гаманець і платити за паркування або за проїзд.

Крім того, Юрій Назаров заявив, що якщо уряд до 1 квітня не вирішить проблему з перевезенням пільговиків, може бути продовжений експериментальний період впровадження електронного квитка. Але при цьому в місті вже будуть діяти учнівські та студентські електронні квитки, жетони і талони - скасовані.

Нагадаємо, раніше валідатори помітили в двох київських маршрутках.