Паперові квитки зникнуть вже з квітня, а жетони в метро - з січня 2020 року / фото УНІАН

Паперові талони в наземному транспорті Києва перестануть використовувати з 1 квітня 2020 року, а жетони в метрополітені - з 1 січня 2020 року.

Читайте такожУ КМДА виправдовуються за дорожнечу карти Kyiv Smart City - кажуть, лише пластику на 36 гривень

Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної адміністрації (КМДА) Юрій Назаров на прес-конференції.

Відео дня

"Протягом трьох місяців будемо видавати картки всім нашим учням. З-за цього і з-за того, що не врегульовано питання перевезення пільговиків з інших міст, ми пересуваємо повноцінний запуск системи е-квитка на 1 квітня. Але зараз система працює... Паперові талони ми плануємо повністю вивести до 1 квітня", - сказав він.

Також Назаров зазначив, що Київський метрополітен планує відмовитися від жетонів вже з 1 січня.

За словами Назарова, в наземному транспорті можна буде розрахуватися банківською карткою вже в листопаді.

"Також у листопаді придбати і поповнити Kyiv Smart Card можна буде на всіх станціях метрополітену", - зазначив він.

У свою чергу, присутній на прес-конференції заступник начальника підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пеклун зазначив, що до 1 січня всі станції будуть обладнані зчитувачами QR-кодів.

З 1 січня жетони для столичного метро стануть історією / фото УНІАН

"Кожну станцію будуть обладнати зчитувачами QR-кодів і припиняти продаж жетонів. Можливо, буде невеликий перехідний період, коли припинять продаж жетонів, але можна буде їх використовувати. Але це буде залежати від аналізу пасажиропотоку", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у січні цього року в рамках впровадження системи е-квитка у наземному транспорті Києва з допомогою валідаторів почали фіксувати проїзд пільговиків - власників "Картки киянина".

У лютому проїзд у будь-якому виді громадського транспорту столиці вже можна було оплатити за допомогою єдиного електронного квитка (Kyiv Smart Card).

4 вересня директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров заявив, що з 1 листопада у місті планується припинити продаж паперових квитків в наземному транспорті, в метрополітені - жетонів зелених безконтактних карток.

22 жовтня у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА повідомили, що повний перехід на єдиний електронний квиток для розрахунку за проїзд у громадському транспорті столиці відклали на наступний рік.

При цьому повідомили, що з початку року пасажири оплатили проїзд за допомогою е-квитка 70 мільйонів разів, а картками Kyiv Smart Card користуються вже 190 тисяч осіб.