На українські дороги виділять майже 74 мільярди гривень / фото M. Salo

Кабінет міністрів у рамках доопрацьованого до другого читання у Верховній Раді проекту державного бюджету України на 2020 рік закладає 73,7 млрд грн на розвиток українських доріг.

Читайте такожКабмін розраховує за п'ять років відновити до 24 тисяч кілометрів доріг

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, представляючи проект.

Відео дня

«Інфраструктура завжди важлива для економічного розвитку. У наступному році ми закладаємо рекордну суму для ремонту доріг. У Дорожньому фонді, ми сподіваємося, залишиться 73,7 млрд грн», - сказав Гончарук.

За його словами, це велика, але недостатня сума для того, щоб побудувати дороги.

«Тому не лише ці гроші використовуватимуться на дороги. У нас є кілька ідей, яким чином збільшити цю суму. Залучити гроші від наших іноземних партнерів. Але в держбюджеті ця цифра рекордна», - сказав Гончарук.

Згідно з презентацією проекту Гончарука, на ремонт і реконструкцію доріг планується направити 38 млрд грн.

Також із загального фонду бюджету планується виділити 1,57 млрд грн на мости і аеропорти.

Крім того, на гарантування безпеки руху виділять 3,17 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році фінансування доріг з Державного фонду становило 33,4 млрд грн, в 2019 - 51 млрд грн. Згідно з прогнозами Міністерства фінансів, надходження коштів до Дорожнього фонду в 2020-2022 роках передбачається на рівні близько 70 млрд грн щороку. Розподіл коштів з Дорожнього фонду наступний: 60% йде на фінансування доріг державного значення, 35% - на дороги місцевого значення і 5% - на безпеку руху.